Logo

O PROJEKTU

Dragi čuvaru planete,

dobrodošao u svijet našeg pametnog trola koji će te provesti kroz našu stranicu!

Ova e-knjiga pod nazivom „Čuvari planete“ osmišljena je u okviru europskog projekta TOGETHER s ciljem širenja svijesti o važnosti zaštite okoliša i racionalnog gospodarenja energijom.

Kroz istraživanje energetskih točaka na karti grada, upoznaj se sa svim temama koje su bitne za očuvanje naše planete Zemlje od negativnih posljedica klimatskih promjena. Iako je čovjek kao pojedinac mali na tom planetu, sjetimo se samo Dobriše Cesarića i njegove pjesme „Teče i teče, teče jedan slap, što u njem znači moja mala kap? Gle, jedna duga u vodi se stvara i sja i dršće u hiljadu šara. Taj san u slapu da bi mogao sjati, i moja kaplja pomaže ga tkati.“

Zato budi zainteresiran, prouči i nauči, a zatim i prenesi svoja znanja svojim prijateljima jer i tvoj doprinos u mijenjanju stavova i loših navika prema okolišu i uštedi energije u školi, kući, gradu i šire je itekako značajan.

Projekt TOGETHER, u okviru programa Interreg Central Europe, provodi se u sedam europskih zemalja: Italija, Hrvatska, Češka, Slovenija, Poljska, Mađarska i Slovačka. Partneri projekta, koristeći svoja znanja i iskustva u provedbi projektnih aktivnosti, stvaraju pretpostavke za poboljšanje upravljanja energijom u školama, vrtićima i ostalim javnim zgradama.
Važan dio provedbe projekta je svaki korisnik zgrade, djeca i odrasli, jer tijekom boravka u zgradi svojim ponašanjem direktno utječu na potrošnju energije i vode.
Uvijek si trebamo postaviti pitanje: „Trošim li energije koliko mi je potrebno ili uopće o tome ne razmišljam jer je imam u izobilju?“. „Čuvari planete“ dobro znaju točan odgovor.E-KNJIGA JE KREIRANA U SURADNJI GRADA ZAGREBA I TVRTKE MSV SUSTAVI.
AUTOR I DIZAJN: ISKRA UŠĆUMLIĆ, MSV-SUSTAVI

Više informacija o projektu TOGETHER možete pronaći na web stranici: www.interreg-central.eu/together te na Facebook stranici: www.facebook.com/TogetherPRTV2016/ .